Landstinget i Östergötland

Komplementär och integrativ medicin

Komplementärmedicinska metoder (KAM) är metoder som i dag inte är helt integrerade i den konventionella vården, men där positiva effekter har kunnat ses.

Några exempel är medicinsk yoga, taktil beröringsmassage och trädgårdsterapi.

Läs mer om komplementärmedicin >>>

     
 

Aktuellt

 
  

Vill du arbeta med integrativ medicin på strategisk nivå?
Nu finns möjligheten för dig som är intresserad av att ta över och fortsätta driva arbetet med integrativ medicin framåt, inom region Östergötland. Vi söker en eller två personer som tillsammans arbetar 50 procent som samordnare på strategisk nivå. Läs mer om uppdraget här >>>

 

Rapport om KIPPEN
sidan om projektmedel KIPPEN 2017 finns en rapport med erfarenheter från arbetet med KIPPEN 2017. Rapporten innehåller också en redovisning från kick-outen som hölls i februari i år. På samma sida finner du projektredovisningarna som gjordes i samband med kick-outen.

 

KIPPEN 2018
Nu är det bestämt vilka projekt som tilldelas medel från KIPPEN för 2018 >>>

 

 
     

 

Stöd att få inom Region Östergötland

För att kunna tillgängliggöra fler av de komplementärmedicinska behandlingsmetoderna till patienter inom regionen, erbjuder Region Östergötland olika former av stöd till vårdande verksamheter:

 

 

Kontakt

 

För att få veta mer om det stöd du kan få av Region Östergötland gällande användning av komplementärmedicin, välkommen att kontakta:


Anna Moberg
Tel. 010-103 03 41