Landstinget i Östergötland

Verktyg och stöd

Här finns olika typer av verktyg och stöd för dig att använda i kontakten med patient/ungdom. Materialet kan också användas för att informera medarbetare om Må bra med kultur.


Affischer
Det finns två olika affischer i A4-format för Må bra med kultur. Affischerna kan till exempel sättas upp i personalrum och i väntrum. De går att skriva ut i vanlig skrivare.


Det finns också en affisch för Må bra med kultur för unga.


Film
I filmen här nedanför får vi veta mer om metoden Må bra med kultur ur ett patientperspektiv, medarbetarperspektiv och kulturaktörsperspektiv. Filmen kan med fördel visas på APT eller andra möten för medarbetare. Filmen finns även på 1177 Vårdguiden.


Vykort
Det finns vykort med 4 olika motiv. Kontakta Kjerstin Strandh för beställning. Här nedan ser du framsida och baksida på korten.


Lathund
För dig som vill ha tips på hur du kan föreslå Må bra med kultur till din patient finns ett tekniskt verktyg här. För att få dokumentet i fickformat och i rätt läsriktning:

1. Skriv ut dokumentet 
2. Ha bilden mot dig
3. Vik pappret kortsida mot kortsida
4. Se till att återigen ha bilden mot dig
5. Vik kortsida mot kortsida igen

Möjlighet till fortsatt kulturaktivitet
Erfarenhet visar att deltagare i Må bra med kultur gärna vill fortsätta med aktiviteten, men inte alltid är redo att delta i kulturaktörens ordinarie program. För att erbjuda fler alternativ till fortsatt kulturaktivitet samverkar Region Östergötland med Bildningsförbunden i Östergötland. Läs mer här.

Utställning
Det finns en utställning som i text och bild berättar om Må bra med kultur. Utställningen är tänkt för patienter och besökare i Regionens lokaler. Det passar även bra att ha den stående i ett personalrum. För att boka Må bra med kulturs utställning kontakta Kjerstin Strandh