Region Östergötland

Teknik

Teknik

Samtliga rum är utrustade med stationär PC och med HDMI, DisplayPort och VGA-ingångar för bärbara datorer. Datorerna har MS Office 2010 installerat. För bästa visning av Power Point presentationer bör presentationer skapas i formatet 16:9 alt 16:10.

Grupprummen har minst en skärm med bildyta på 55'' ibland flera. Sydney 1 har även projektor för egen dator (ej VGA) med större duk vid användning av helsal (Sydney 1-2 alt 1-4).

Det finns även ljudanläggning i samtliga rum. Vid behov av att kunna övervaka aktiviteter i grupprummen så finns det kamera och mikrofon för realtidsövervakning samt inspelning av bild och ljud. Man kan även strömma webbinformation (tex SVT-play, nyheter osv) i alla grupprum till separat skärm.

Utbildningskonton till de stationära datorerna kan användas om man inte har ett konto i Region Östergötland.

Trådlöst nätverk för RÖ produktionsnät, Eduroam samt gästnät finns i lokalerna. Användarnamn och lösenord för gästnätet finns i receptionen.

Aulan har 6 mikrofoner, 2 st handmikrofoner, 3 st headset och en CatchBox. Aulan är också utrustad med hörslinga. I Aulan är det möjligt att spela in en föreläsning för att senare kunna titta på den eller lägga ut den på internet.

Smartboard

Smartboardtavla (Smart Meeting pro) finns i Aulan, Lejonet, Sydney 4 och Europa 1.

Videokonferens

Möjlighet för videokonferens (Cisco H232) finns i Aula, Europa 1 och Europa 2. Det finns också en mobil videokonferens som kan placeras i valfri lokal.

Mobila bildskärmar 65''

Det finns 2 st mobila 65'' skärmar på stativ vid behov av ytterligare bildvisningsyta.

Vid önskemål om något med kursiv och understruken stil eller övrigt önskemål så meddela det vid bokningen så det kan förberedas på bästa sätt. Tjänsten kan också debiteras utöver lokalhyran.

Teknikansvariga KMC

Petter Säberg 010-103 1239
Dan Linghammar 010-103 2901