Landstinget i Östergötland

European Trauma Course (ETC)


Clinicum i Östergötland inbjuder till en 2,5-dagars europeisk traumakurs där fokus är teamarbete och non-technical skills.

Kursen leds av internationella instruktörer och efter godkänd kurs registreras och utfärdas internationellt certifikat. Kursen ges muntligt på engelska och kurslitteraturen är på engelska.

ETC är en praktiskt inriktad kurs där 85 % av kurstiden ägnas åt scenariobaserade workshops. Under kursen simulerar kursdeltagarna 30 traumafall och deltagaren bedöms kontinuerligt som medlem i teamet och som teamledare.


Målgrupp:
Läkare/teamledare och alla professionella sjukvårdsgivare som jobbar med skadade patienter.

Observatör: Det finns möjlighet att observera kursen som observatör (passiv deltagare). En observatör får allt kursmaterial och är indelad till grupparbetet. Observatören får möjlighet att följa med till varje station, utan att vara agerande medlem i traumateamet. Ibland kan observatören få rollen som patient, är välkommen att medverka under återkoppling efter varje fall och vi räknar med observatörernas hjälp vid sluttentan. Därför är det önskat att observatören är med under hela kursen, precis som våra ordinarie deltagare.

Tidsomfattning: Kursen ges under 2,5 sammanhängande dagar.

Avgift: Priset syns i Kompetensportalen. I avgiften ingår kurslitteratur, förtäring under kursdagarna samt kursmiddag den första dagen. Resa och boende ingår inte i kursavgiften. 

Avanmälan:
Om avbokning sker mer än 8 veckor innan kursstart debiteras ingen kursavgift, 4-8 veckor innan debiteras halva kursavgiften och om avbokning sker mindre än 4 veckor innan kursstart debiteras hela kursavgiften. Vi kan eventuellt ge dig rabatt på kommande kurstillfällen.

Länkar:

http://europeantraumacourse.com/

Kurstillfällen:

4-6 november 2020
i Norrköping INSTÄLLD!

21-23 april 2021
i Norrköping

13-15 oktober 2021
i Linköping

Plats: 

Vrinnevisjukhuset i Norrköping
Clinicum
ViNGården ingång 10

Universitetssjukhuset i Linköping
Clinicum
Ingång 50 plan 12


Anmälan:

Kompetensportalen

 

Vid frågor kontakta:

clinicum@regionostergotland.se

Kursansvarig:

Ferenc Sari, nås via Clinicum@regionostergotland.se